Innovatieprogramma Duurzame Logistiek
In het verleden werkte ik bij Verkeer & Waterstaat. JanScheffer.com blies daar echt een frisse wind en vormde een prima klankbord. Want we hadden intern veel ideeën over logistieke vernieuwing en over het terugdringen van vervoersbewegingen. Maar in de praktijk bleek dat we er te weinig kaas van hadden gegeten. Gelukkig was JanScheffer.com er altijd om ons op de praktische voors en tegens te wijzen. De consultant van JanScheffer.com ontwikkelde voor ons een checklist, waarmee we inzicht konden krijgen in de oorzaken van logistieke kosten.. Gelukkig maakte JanScheffer.com géén ingewikkelde modellen, maar een praktische lijst met heel basale, eenvoudige vragen als: ‘wie is er bij u verantwoordelijk voor voorraadbeheer en voor logistiek?’, ‘Waar worden de orders opgenomen in je bedrijf?’ en: ‘Wie is er verantwoordelijk voor de voorraadhoogte?’ Juiste met deze eenvoudige vragen legden we onze verbeterpunten inzichtelijk bloot, waardoor we heel gericht onze logistiek konden verbeteren.

Eye-opener
De checklisten van JanScheffer.com waren en zijn een eye-opener voor veel organisaties. Sommige organisaties kwamen erachter dat ze tienduizenden euro’s verloren in hun logistieke proces, en dat al jarenlang! Zo’n handzame checklist typeert Gnothi Sauton: praktijkgericht en efficiënt. Ze werken zonder poespas, maar wel héél effectief!

Klankbord
De consultants van JanScheffer.com zijn door de wol geverfd. Je hoeft ze niets meer te vertellen over logistiek. En het allerbelangrijkste: de consultant verplaatst zich echt in jouw individuele situatie. Daardoor is hij een  uitstekend sparringpartner en een belangrijk klankbord. Want JanScheffer.com neemt geen blad voor de mond. Waar andere consultants hun opdrachtgever vooral niet tegen de haren in willen strijken, zegt JanScheffer.com precies waar het op staat. Als iets slecht is, is het ook slecht en dat schept duidelijkheid. Daarmee houd je elkaar scherp en daardoor levert hun advies ook veel geld op. De investering in hun advies is dan ook meer dan de moeite waard geweest!