SSL Healthcare / Durex
Durex is onderdeel van SLL Healthcare. Ons concern heeft vestigingen over de hele wereld en er werken bij ons in totaal ongeveer 5.000 werknemers. We hadden een wirwar aan logistieke processen en schakelden Jan Scheffer in om daar op een aantal fronten een duidelijke lijn in aan te brengen. Zo zette Jan een tender op om ons complete vervoer bij één bedrijf onder te brengen. Dat bespaart enorm veel kosten en tijd.
Werken met Jan Scheffer is werken met een logistiek specialist die de theorie kent, maar dat ook wéét hoe de praktijk in elkaar steekt. Uit ervaring weet ik dat dit een zeldzaamheid is. Het ontbreekt veel adviesbureaus vaak aan één van beide adviesaspecten. Juist de combinatie van kennis en praktijkervaring geeft Jan een bijzonder grote meerwaarde. We hebben daar veel profijt van gehad toen Jan ons ondersteunde van het bekende SAPsoftwarepakket.

Boven verwachting
Op de werkvloer bleek Jan bijzonder enthousiast en dynamisch te zijn. Hij dook overal direct in. Dat was in het begin wel even schrikken. Hij pakte bij projecten zoveel op, dat we dachten: kan hij dat allemaal wel aan?. Maar hij beet zich er in vast, hield het overzicht en ging net zolang door tot de doelstellingen gehaald zijn. Maar zowel zijn inzet als het resultaat waren boven onze verwachting.

Spelregels
Neem nou de tender die Jan voor ons afhandelde. SLL Healthcare deed zaken met vier verschillende vervoerders en dat moest er één worden. Bij het opstellen van de ‘spelregels’ voor de tender wist Jan uitstekend te beoordelen wat realistische eisen waren. Zo konden wij een scherpe deal sluiten. Het logistieke proces verloopt nu strakker en efficiënter, waardoor we flink besparen op transport en voorraadbeheer. In dat opzicht heeft JanScheffer.com zijn waarde meer dan bewezen. 

Interim projectmanagement
Op een bepaald moment moest ik voor een project drie maanden naar Engeland. Jan Scheffer heeft me in die periode vervangen. Hij had kennis van zaken, paste zich razendsnel aan en praatte net zo gemakkelijk met een directielid als een vrachtwagenchauffeur. Met zo’n vakman liet ik mijn werk in vertrouwde handen acht er. Je weet dat in je afwezigheid de zaken soepel doorlopen en dat zaken niet blijven liggen tot je terugkeer. Dat is een hele geruststelling! Eigenlijk was het enige probleem dat Jan een Feyenoord-fan is.”