Strategisch onderzoek naar status, kansen en trends, begeleiding van medewerkers in veranderprocessen, Jan Scheffer heeft dit inmiddels gedaan voor grote zorgorganisaties in de langdurige zorg en binnen veel ziekenhuizen.

Goederenlogistiek van medische- en facilitaire disposables, hulpmiddelen, implantaten, linnen, voeding en alle andere goederenstromen. Jan Scheffer werkt volgens een driedimensionale aanpak: Interviews, meeloopstages en data-analyses geven een gebalanceerd beeld van emoties en feiten. Samen met deze analyse, zijn zeer brede ervaring en zijn kennis van wetgeving zoals FMD en MDR zorgen voor inzetbaarheid als adviseur, projectleider of interimmanager, in cure en care.

Enkele voorbeelden zijn: Alrijne zorg (3 ziekenhuizen, 4 verpleeghuizen), Treant zorggroep (3 ziekenhuizen, 17 verpleeghuizen), Espria (8 formules), Interzorg (9 verpleeg- en verzorgingshuizen).
Momenteel (juni/juli 2020) is Jan Scheffer een geheel nieuw revolutionair onafhankelijk concept aan het afronden. Verwachtte introductie in eigen beheer is het najaar 2020.
C6 is een concept voor het optimaliseren van goederenstromen in de zorg. Het concept is ontwikkeld door JanScheffer.com in samenwerking met Rivas Zorggroep en King Nederland. C6 is op verschillende congressen gepresenteerd en krijgt ook veel aandacht in de pers.

Met de invoering van het C6-concept is er ook in de zorg een voorbeeld van hoe je met verregaande samenwerking en volledige transparantie, inkoop, logistiek, it en administratie kunt bundelen en stroomlijnen. Het concept combineert inkoop en logistiek, reduceert CO2. Ongeacht bewegingen in de markt of nieuwe overheidsbepalingen, dit concept is daar op voorbereid. Ontwikkeling van dit concept is onder regie van Jan Scheffer ontwikkeld in samenwerking met King en Rivas en is inmiddels operationeel bij diverse ziekenhuizen en verpleeghuizen.